Managed hosting door True

Centric ziet winst meer dan verdubbelen

 

Ict-dienstverlener Centric kan terugkijken op een goed eerste halfjaar 2003. De omzet liep wel licht terug, maar de winst werd meer dan verdubbeld.

Centric heeft de eerste zes maanden van 2003 afgesloten met een omzet van 116,7 miljoen euro, dit ligt een krappe twee miljoen euro onder het niveau van het eerste halfjaar 2002. De winst nam daarentegen fors toe van 2,7 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2002 naar 6,8 miljoen euro in dezelfde periode in 2003.
 
De omzet werd negatief beïnvloed door de eerder gepubliceerde tegenvallende omzet van dochteronderneming Centric KSI Holding. Deze daling werd echter voor het overgrote deel weer goedgemaakt door de omzetstijging van Centric IT Solutions. Deze divisie heeft ook een positieve invloed op winstgroei. Centric IT Solutions heeft het afgelopen half jaar goede zaken gedaan in diverse verticale marktsegmenten, zoals de overheid, woningcorporaties en groothandel.
 
Voor het tweede halfjaar 2003 voorziet de directie geen verbetering van de marktomstandigheden, maar men denkt desondanks een lichte omzetstijging te kunnen realiseren en het resultaat verder te kunnen verbeteren. Die verbetering moet vooral komen uit de branchegerichte totaaloplossingen, uitbestedingsactiviteiten en concepten voor kostenbeheersing bij gebruikers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245397). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×