Managed hosting door True

SCO stapt eindelijk in webservices met SCOx

 

SCO heeft op zijn jaarlijkse evenement in Las Vegas de release van verschillende componenten van een webservices-oplossing gepresenteerd.

In april maakte de Amerikaanse Unix-vendor bekend met een webservicesoplossing te komen. Het in alle opzichten nieuwe initiatief is SCOx gedoopt.
 
De in Las Vegas gepresenteerde producten zijn onder meer SCOx Webface, SCOsms Web Services en SCObiz Web Services. Volgens Shaun Cutler, directeur van SCO's wereldwijde partnerprogramma TeamSCO, is SCOx er gekomen op verzoek van de achtduizend onafhankelijke software wederverkopers en applicatie ontwikkelaars waarmee SCO banden heeft. Dat SCO relatief laat met een webservices-oplossing komt wijt hij aan het feit dat de vendor graag met iets goeds wilde komen.
 
In Las Vegas werd ook de release van de vorig jaar aangekondigde Authentication 2.1 voor Microsoft Active Directory bekendgemaakt. Deze oplossing is geschikt voor een gemengde Unix/Microsoft omgeving.
 
Erik Hughes, senior director product management, benadrukte dat SCO Authentication niet alleen single sign on-mogelijkheid biedt. "Single sign on bespaart een gebruiker misschien twintig seconden bij het opstarten van een applicatie maar het helpt de infrastructuur niet. Alleen de totale integratie van niet-Windows servers binnen je directory zorgt voor echte besparingen op je netwerkbeheerskosten omdat je geen aparte beheerders voor de verschillende omgevingen meer nodig hebt."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245341). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×