Managed hosting door True

Supermarktketen Wal-mart schrapt rfid-proef

 

Wal-mart schrapte in juli zijn proef met radiochips op Gilette-scheermesjes in een Amerikaanse supermarkt. Toepassing van deze technologie in zijn distributiecentra moet wel binnen enkele jaren realiteit zijn.

Wal-mart wilde in een supermarkt in de Amerikaanse voorstad Brockton van Boston een schap met rfid-technologie (radio frequency identification card) uitrusten om de voorraad scheermesjes geautomatiseerd te kunnen bijhouden en diefstal te beperken. De supermarktketen geeft als reden voor het stoppen van de proef dat het prioriteit geeft aan de introductie van deze technologie in zijn distributieketen.
 
Het zou heel goed kunnen zijn dat Wal-mart om economische redenen zijn rfid-ambities op een lager pitje zet. Forrester-analiste Christine Spivey Overby rekent voor dat het concern 2,5 jaar alleen al aan tijd kwijt is om al zijn 107 distributiepunten in de VS op rfid-technologie over te zetten. Uit een proef met de overschakeling van zo'n distributiecentrum bleek dat het zestig uur kostte om alle relevante items van chips te voorzien en de benodigde leesapparatuur aan te brengen. Daarbovenop komen natuurlijk nog de kosten voor de miljarden chips op alle individuele producten.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 15 augustus 2003.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245321). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×