Managed hosting door True

Staten willen Oracle-klanten ondervragen

 

Justitie van de Amerikaanse staten wil duizend klanten, concurrenten en consultants ondervragen over Oracle's geplande overname van Peoplesoft.

De staten voeren een antitrustonderzoek uit naar de vijandige overname. Het onderzoek is tot op heden vrij algemeen van aard. De verwachting is dat de staten hun aandacht nog wel gaan toespitsen op specifieke gebieden, maar het is nog onbekend welke dat zullen zijn.
 
De bedrijven die de staten willen polsen over de vijandige overname van Peoplesoft zouden een omzet van meer dan 250 miljoen dollar en minstens duizend werknemers moeten hebben. De beoogde ondervragingen worden verdeeld over de dertig officieren van Justitie die elkaar dan informeren met korte samenvattingen. Analisten bestempelen het streven van duizend interviews als een omvangrijke, mogelijk niet haalbare taak.
 
De vragen omvatten ook het recent door Peoplesoft overgenomen JD Edwards. Klanten zal gevraagd worden waarom zij voor één van de drie softwareleveranciers hebben gekozen. Daarnaast willen de staten weten of - en hoe - klanten hun it-plannen wijzigen indien Oracle inderdaad Peoplesoft inlijft.
 
Ondertussen nemen ook de antitrustdivisies van Canada en de Europese Unie de vijandige overname door Oracle onder de loep. Het Canadese Competition Bureau kijkt of er sprake is van monopolievorming en de Europese Commissie voert gesprekken met Oracle over zijn bod op Peoplesoft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245249). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×