Managed hosting door True

Philips ziet winst in derde kwartaal toenemen

 

Philips heeft over het derde kwartaal aanmerkelijk meer winst geboekt dan door analisten werd voorspeld. De nettowinst komt uit op 124 miljoen euro. Een jaar geleden werd nog 330 miljoen verlies geleden.

Analisten gingen ervan uit dat het positieve resultaat zo'n 22 miljoen euro zou zijn, aanzienlijk minder dan het werkelijke resultaat. De omzet deed wel een stapje terug en bleef steken op 7 miljard euro, zo'n 4 procent minder dan in de vergelijkbare periode vorig jaar, maar wel hoger dan de verwachtingen van analisten. Die schatten eerder de omzet in op 6,48 miljard euro. De omzet werd negatief beïnvloed door koerswisselingen. Vooral de zwakkere dollar was merkbaar.
 
De winst werd voor 239 miljoen euro positief beïnvloed door het resultaat van deelnemingen, waaronder een winst van 68 miljoen op de verkoop van aandelen Atos Origin. Herstructurerings- en andere lasten voor de divisies Halfgeleiders en Consumenten Elektronica hadden een negatief effect van 197 miljoen euro op het operationele resultaat. "We zien dat onze veranderingsprogramma's een positieve invloed hebben op de resultaten", aldus topman Gerard Kleisterlee. "Vooral bij de halfgeleiders en de medische systemen ontwikkelde de omzet zich goed". Met het besparen van een miljard euro ligt Philips volgens Kleisterlee ook op schema, meldt De Telegraaf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245149). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×