Managed hosting door True

Telindus stelt verwachtingen naar beneden bij

De zwakke marktomstandigheden noodzaken Telindus de omzetverwachtingen voor 2003 bij te stellen. De jaaromzet wordt nu ingeschat op maximaal 540 miljoen euro.

De nieuwe verwachting betekent dat Telindus vermoedelijk een verlies van 8 miljoen euro gaat boeken voor het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar 2003. De voorspelde omzet, die 20 miljoen euro lager ligt dan eerder uitgesproken verwachtingen, betreffen vooral de productafdeling, waar lagere volumes en marges hun tol eisen. De diensten met een hoge toegevoegde waarde, zoals managed services, blijven groeien, maar productgebonden diensten zoals onderhoud kennen ook een vertraging.
 
De markt is het zwakst in Duitsland, Nederland, Italië en Zwitserland. België en Luxemburg presteren behoorlijk, maar Zuid-Oost Azië is als enige winstgevend. In de slechtst presterende landen zullen zowat vijftig banen worden geschrapt.
 
Financieel analistenbureau Puilaetco is verrast door de tegenvallende resultaten en wil daarom de waardering van het bedrijf bijstellen. Voorlopig blijft het bij een 'hold'-advies voor de Telindus-aandelen. Wel is Puilaetco formeel over de overnamegeruchten: "Telindus doet er beter aan zijn dienstenactiviteiten in andere landen uit te breiden dan te fuseren met een ander noodlijdend Belgisch bedrijf."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.