Managed hosting door True

AMD koopt deel National Semiconductor

AMD koopt de divisie voor taakgerichte informatie-apparaten van chipproducent National Semiconductor. Die tak moet AMD's activiteiten voor ingebedde apparaten en servers steunen.

Eerder nam AMD al processorproducent Alchemy over, die chips speciaal voor ingebedde systemen ontwerpt. De Athlon-leverancier onthulde begin deze week een referentie-ontwerp van een handcomputer (pda) met een Alchemy-processor en het open source-besturingssysteem Linux. Dat gaat vergezeld van een software-ontwikkelpakket (sdk).
 
De nu gekochte Information Appliances-divisie van Natsemi, met 132 werknemers, wordt toegevoegd aan AMD's bedrijfsgroep voor Personal Connectivity Solutions. Enkele jaren terug verkocht Natsemi zijn divisie voor Intel-compatibele desktopprocessoren aan het Taiwanese Via, toen nog chipsetproducent.
 
AMD krijgt hiermee ook een pakket aan patenten en auteursrechten in handen. Het voornaamste hierbij zijn de kennis over en rechten op de Intel-compatibele Geode-processorreeks. De koper wil de energiezuinige Natsemi-technologie gebruiken voor onder meer slanke clientcomputers, intelligente beeldschermen en opzetkastjes. De voorwaarden van de transactie zijn niet onthuld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.