Managed hosting door True

Siemens Mobile hanteert opnieuw de hakbijl

 

Na de reeds eerder aangekondigde 2600 ontslagen bij Siemens, zet de onderneming opnieuw het mes in het personeelsbestand. Er moeten nog eens 2300 medewerkers van de afdeling ICM afvloeien.

Siemens ICM richt zich volledig op mobiele netwerken, een markt die de afgelopen tijd bijzonder onder druk staat. Gsm-aanbieders hebben hun investeringen bevroren en wachten met de uitrol van de 3G umts-netwerken. Zo zouden Proximus, Mobistar en Base aanvankelijk in september 2001 van start gaan met de eerste technische testen. Die werden twee jaar uitgesteld. In het najaar starten ze voorzichtig met een bijzonder beperkte proef. Siemens levert de umts-switchen voor Proximus.
 
De personeelsreductie moet ertoe leiden dat het bedrijf de kosten met 1 miljard euro ziet afnemen. De eerder aangekondigde ontslagronde zou volgens berekeningen dit jaar al een kostenbesparing van 2,2 miljard euro betekenen. Er is op dit moment nog niet helemaal duidelijk waar er personeelsreducties zullen plaatsvinden. In ieder geval staat Duitsland voor 500 arbeidsplaatsen op de lijst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.