Managed hosting door True

Justitie onderzoekt nieuwe fraude bij MCI

 

De Amerikaanse justitie is een onderzoek gestart naar oplichting van lokale telefoonmaatschappijen door het in financiële problemen verkerende telecombedrijf MCI.

Het concern, vroeger bekend onder de naam Worldcom, wordt ervan verdacht lange afstandsgesprekken in de Verenigde Staten afgehandeld te hebben via lokale telefoonmaatschappijen. Deze gesprekken werden vervolgens tegen lokaal tarief verrekend. Het zou gaan om honderden miljoenen dollars. Ook handelde het lokale telefoongesprekken van klanten via Canada af om bij AT&T hoge tarieven te kunnen declareren. De beschuldigingen zijn door voormalige werknemers van Worldocm en concurrerende bedrijven als AT&T, SBC en Verizon naar buiten gebracht. Ook zijn er interne documenten aangedragen.
 
Een woordvoerder van MCI verklaarde tegenover de New York Times dat de timing van de nieuwe aantijgingen wel heel toevallig is. Zelf gaat MCI ervan uit dat het onderzoek geen gevolgen heeft voor de doorstart van het bedrijf. Dit bevindt zich nu in de eindfase. Een Amerikaanse rechter geeft naar verwachting over enkele weken groen licht voor het nieuwe bedrijf. AT&T, SBC en Verizon hebben diverse keren aangegeven dat de schikking van 750 miljoen dollar die Worldcom trof met de Amerikaanse SEC voor zijn beursfraude veel te laag is. Verizon oefent druk uit op de overheid om hun contracten met het bedrijf op te zeggen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245005). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×