Managed hosting door True

Omzet Motorola beter dan verwacht

Motorola haalde in het voorbije derde kwartaal een hogere omzet en winst dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het boekte een nettowinst van 116 miljoen dollar op een omzet van 6,8 miljard dollar.

Vorig jaar haalde het Amerikaanse telecombedrijf in dezelfde periode een nettowinst van 111 miljoen dollar of 0,05 dollar per aandeel, op een omzet van 6,5 miljard dollar. De omzet is dus gegroeid met 5 procent in vergelijking met vorig jaar, en dat is beter dan verwacht.
 
De groei komt vooral uit het 'Personal Communications Segment' (PCS), de belangrijkste afdeling van Motorola. Die zorgde voor een verkoopcijfer van bijna 3 miljard dollar. Het slechte nieuws is dat het 'Semiconductor Products Segment' (SPS) zijn omzet en winst zag dalen. Een week geleden kondigde Motorola aan dat het van zijn semiconductor-activiteiten een zelfstandig bedrijf wil maken.
 
Voor het lopende vierde kwartaal verwacht de onderneming een winst verder zal toenemen. De omzet wordt voor deze periode ingeschat op 7,5 tot 7,8 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.