Managed hosting door True

Pc-markt groeit sterker dan verwacht

 

Volgens onderzoeksbureau Gartner is de pc-markt in Q2 2003 met 13 procent gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De pc-markt in de Emea-regio heeft in het tweede kwartaal van 2003 beter gepresteerd dan verwacht werd. Het aantal afgestuurde systemen steeg met 13 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2002. Dit zijn de eerste voorlopige resultaten van Gartner. Opvallend is dat een stijging van de verkoop van zakelijke pc's de belangrijkste oorzaak is van het goede totaalresultaat. Sinds 1999 was de stijging van pc-verkopen niet zo sterk meer in de Emea-regio.
 
HP neemt de eerste plaats in met een marktaandeel van 19,5 procent, gevolgd door Dell met een aandeel van 11,3 procent. Daarachter zijn het Fujitsu Siemens Computers, IBM en Acer met respectievelijk een marktaandeel van 6,1, 6,0 en 5,1 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/244953). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Als de toename in de verkoop van PC's door de afgeschreven PCs komt, zegt dit artikel weinig zoals meeste recente onderzoek rapportages. Ah ja... het is komkommertijd.

Ligt er natuurlijk aan hoeveel vrienden die schoonvader heeft en of die nog zakelijk actief zijn! ;-)
[quote] Lang leve Microsoft [/quote] Da's natuurlijk een mening...

Ik denk niet dat ze uw schoonvader en zijn vrienden bedoelen wanneer de analyse erop wijst dat het vooral verkoop van zakelijke PC's zijn die tot deze resultaten hebben geleid.
Allicht zijn de oude PC's gewoon afgeschreven en hun OS-licentie aan vervanging toe

Ik vraag me af of Windows XP iets te maken heeft met dit verschijnsel... Mijn schoonvader en enkele van zijn vrienden hebben net computers gekocht en kunnen makkelijk omgaan met XP en internet. Ze hoeven niet eens en zip programma te installeren. Eindelijk... desktop computing is voor iedereen. Lang leve Microsoft.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×