Managed hosting door True

EC en VS veroordelen staatssteun Hynix

 

De Europese Commissie heeft de Zuid-Koreaanse chipproducent Hynix schuldig bevonden aan het ontvangen van oneigenlijke staatssubsidie. De Amerikaanse FTC (Federal Trade Commission) heeft nu eenzelfde oordeel geveld.

Als gevolg hiervan hangen Hynix forse importheffingen boven het hoofd. De EC overlegt momenteel nog over de op te leggen importtarieven. Het wil deze naar verwachting eind april bekendmaken. Berichten doen de ronde dat dit een importheffing van 30 tot wel 35 procent zou zijn. Het daadwerkelijk invoeren van die heffingen zou echter enige tijd in beslag nemen. Uiteindelijk verzwakt dit de concurrentiepositie van Hynix' chips in Europa.
 
Analisten verwachten dat dit de chipmarkt uit het slop zou kunnen trekken. De wereldwijde chipproductie overstijgt namelijk de vraag waardoor producenten zich gedwongen zien onder hun productieprijs te verkopen. Dit, gecombineerd met een felle concurrentiestrijd, lijdt tot aanzienlijke verliezen. Hynix is niet de enige leverancier die zich hieraan bezondigd, maar zou wel één van de voornaamste prijsdrukkers zijn.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 11 april 2003.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243601). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×