Managed hosting door True

Yahoo overtreft financiële verwachtingen

 

Yahoo boekt nu al vier winstgevende kwartalen op rij. De financiële resultaten van het afgelopen kwartaal overtreffen zelfs de verwachtingen van marktanalisten.

Het webportaal boekt voor het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 46,7 miljoen dollar, omgerekend 8 dollarcent per aandeel. Een opvallende vooruitgang in vergelijking met het verlies van 53,6 miljoen dollar of 9 dollarcent per aandeel, in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.
 
Yahoo overtreft hiermee de verwachtingen van Wall Street-analisten die een winst hadden voorspeld van 6 dollarcent op een omzet van 273 miljoen dollar. De omzet voor het afgelopen kwartaal bedraagt 282,9 miljoen dollar - dat is een stijging met 47 procent ten opzichte van de 192,7 miljoen in het eerste kwartaal van 2002.
 
Volgens Yahoo zijn adverteerders steeds meer geneigd te betalen voor een opvallende, lees: hoge, plaats in de zoekresultaten. Daarnaast haalt Yahoo ook inkomsten uit snelle internetverbindingen. Op die manier wist het webbedrijf de povere opbrengst uit online-advertenties aan te dikken.
 
Yahoo verwacht dat de bedrijfsresultaten blijven stijgen. Voor het lopende tweede kwartaal voorspelt het een omzet van 315 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243545). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×