Managed hosting door True

Ethernet als basis voor telefonienetwerken

 

Het belang van Ethernet als basis voor telefonie- en datanetwerken groeit nog steeds, maar er ontbreekt nog een aantal services. Voor die services wil het Metro Ethernet Forum, bij monde van president Nan Chen, een kader schetsen.

Nan Chen windt er geen doekjes om: "Ethernet is oké binnen bedrijven, maar er is nog werk op de plank om het op 'carrier class' niveau te brengen." Dat laatste vereist volgens het Metro Ethernet Forum (MEF) onder meer de betrouwbaarheid van een telefonienet door aandacht voorquality of service, deuser network interface, - kortom "het specificeren van de architectuur, de protocollen en het beheer van optische Ethernet-gesteunde metro transportnetwerken".
 
Chen illustreert dit met de eisen die de koppeling van pabx'en over een Ethernet meebrengt. Als de wachttijd op een respons oploopt tot meer dan 50 milliseconden kan dat voldoende zijn voor de pabx'en om te concluderen dat de verbinding is verbroken en opnieuw tot stand moet worden gebracht, met alle vertragingen van dien. Het MEF wil dan ook in eerste instantie meewerken aan de verbetering van de bestendigheid van een Metro Ethernet netwerk.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 11 april 2003.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243505). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×