Managed hosting door True

België maakt sprong in e-overheid klassement

 

In de nieuwste eGovernment-studie van marktanalist Accenture, scoort België veel beter dan in dezelfde studie van vorig jaar. De conclusie was toen 'België kan beter', maar nu wordt dat 'België doet beter'. Zelfs beter dan Nederland.

België maakt een reuzensprong in de wereldwijde rangschikking en gaat van de 16de naar de 9de plaats. Het haalt daarbij zelfs Nederland in, dat nochtans altijd als meer vooruitstrevend wordt beschouwd op het vlak van ict.
 
"We zijn duidelijk bezig met een inhaalbeweging", zegt Jan Deprest van Fedict (it-afdeling van de Belgische federale overheid). Vorig jaar weet Fedict de achterstand van ons land aan het feit dat eerst de infrastructuur werd aangepast en dat pas nadien de resultaten zichtbaar zouden worden. Die verklaring blijkt nu te kloppen. "De marktstudie van Accenture bewijst dat onze inspanningen van de afgelopen jaren nu vruchten afwerpen, terwijl niet eens rekening werd gehouden met de invoering van de elektronische identiteitskaart!"
 
"België heeft een enorme sprong vooruit gemaakt in de rankings ten opzichte van vorig jaar", bevestigt Jo Deblaere, die bij Accenture de ontwikkeling van e-government in België volgt. De oorzaak daarvan is niet louter het federale overheidsportaal Belgium.be, maar het heeft er wel duidelijk toe bijgedragen. Zo heeft het bijvoorbeeld de klantvriendelijkheid van de overheid naar burgers en bedrijven doen groeien met meer dan 20 procent."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243425). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Aangezien Accenture een raam contract met de Belgische overheid heeft om verschillende eGovernment initiatieven te realiseren is het niet zo vreemd dat Accenture in een onderzoek laat weten dat "het beter gaat".

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×