Managed hosting door True

Worldcom overweegt andere naam aan te nemen

 

Worldcom denkt erover zijn naam te veranderen in MCI, meldt The Wall Street Journal. De krant zegt dit uit welingelichte bronnen te hebben vernomen. De nieuwe naam moet de negatieve gevoelens rond Worldcom wegspoelen.

Het in een fraudeschandaal verwikkelde telecombedrijf kan inderdaad wel wat oppoetswerk aan zijn imago gebruiken. De omvang van de boekhoudkundige fraude, die in juni vorig jaar aan het licht kwam, is nog steeds niet precies gekend, maar zou volgens The Wall Street Journal nu al oplopen tot maar liefst elf miljard dollar.
 
Het is dan ook niet ondenkbaar dat Worldcom zich wil ontdoen van de naam waaraan zo'n onfrisse geschiedenis kleeft. Daarom zou de onderneming, mogelijk deze week al, zijn naam veranderen in MCI , aldus The Wall Street Journal. Die naamsverandering zou dan een onderdeel vormen van het reorganisatieplan dat Worldcom wil indienen bij de U.S. Bankruptcy Court in het Southern District van New York.
 
De naam MCI komt niet uit het niets. MCI Communications was een bekend telecombedrijf in de Verenigde Staten, tot het werd opgekocht door Worldcom in 1998.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243417). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

In Nederland heten ze per vandaag MCI !!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×