Managed hosting door True

Wederopbouw Irak betreft ook internet

 

De wederopbouw van Irak betreft niet alleen het herstel van reguliere voorzieningen en infrastructuur, zoals water en wegen, maar ook internet. Telecom- en internetbedrijven zien brood in de Irakese verbinding met het wereldwijde netwerk.

Tot op heden zijn domeinnamen die eindigen op de landsextensie .iq niet vrijelijk verkrijgbaar. Dit komt voort uit handelssancties tegen het voormalige bewind van dictator Saddam Hussein. De verkoop van domeinnamen met die uit marketingoogpunt interessante extensie zou de internet-wederopbouw van Irak kunnen bekostigen.
 
De Britse internetaanbieder Onega heeft een - naar eigen zeggen - onafhankelijke organisatie opgezet die bedrijven en instituten samenbrengt voor de bouw van een volwaardige internetinfrastructuur voor Irak. Deze Commissie voor Informatietechnologie Reconstructie (Citri) wil zich onder meer bezighouden met de domeinnamenverkoop.
 
De Irakese internetinfrastructuur is sinds eind maart grotendeels vernietigd. Gerichte inslagen van Amerikaanse raketten hebben toen servers en satellietschotels van het ministerie van Informatie in Bagdad vernietigd. De uitschakeling van het Irakese telecomsysteem betekende ook het eind voor het veelgelezen webverslag (blog) van Bagdad-inwoner 'Salam Pax'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243361). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×