Managed hosting door True

Capaciteit en bereik adsl kunnen omhoog

Beter gebruik van de fysieke eigenschappen van koperdraad door de modemgolven over de telefoonlijn moeten het mogelijk maken om de capaciteit en reikwijdte van adsl verder op te rekken.

De Amerikaanse Stanford Universiteit doet onderzoek om de capaciteit van dsl zelfs uit te breiden van 2 Mbps maximaal nu naar 100 Mbps. Betere beheersing en manipulatie van de modemgolven zouden dergelijke bandbreedtes mogelijk kunnen maken. John Cioffi, professor aan de bovengenoemde universiteit, is ervan overtuigd dat door clustering van telefoonlijnen de capaciteit van dsl zelfs te vergroten is tot 5 Gbps. De telefoonlijn komt daarmee op dezelfde voet te staan als glasvezel, dat tot nu toe als enige gigabit snelheden aankan.
KPN meldt donderdag in een persbericht dat het voor eind juni 75 nieuwe telefooncentrales geschikt maakt voor het aanbieden van adsl. Het telecombedrijf zegt dat door de grote vraag naar adsl het steeds meer loont om deze dienst ook in minder dichtbevolkte gebieden van Nederland aan te bieden. Het zegt nu 87 procent van alle telefoonlijnen van adsl te kunnen voorzien. Als lokale initiatieven ruim driehonderd geïnteresseerden weten te verzamelen, is het lonend om de centrale aan te passen, stelt KPN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

help .. de batterijen van m'n universal translator zijn zeker op ...

FI glinja bus di gigabit??? Quello di chenqa 100 Gigabit del UTP don ginhagas, quello di catto 5 ji vin 129,4 Gigabit.
Sel bindo fon firranjo qeusta con grigasbitta... del quenno 2 mbps, hahahah del kanna KPN un locamente.
Drepenta son disso, di 2 gigabit osto desempre.
Juan Di Fi Siabinto

Beste Hans,
Dave heeft gelijk...........ik heb bij AT&T gewerkt in de jaren 90 en toen kon al over een CAT3 (dus 10Mb) al 100Mb en meer overheen, met een CAT 5 die later uitkwam kon toen ook al 1Gb overheen zonder problemen, sterker nog, wij hebben dit getest parallel aan twee 380V stroomkabels zonder scheidingschotten of wat dan ook.
Wat de afstand betreft, deze is alleen interessant voor het verkrijgen van een certificaat.
Denk je echt dat 180 meter het maximum is? Welnee, deze kan zelfs meer dan 600 meter zijn.
Suk6!
Richard

ADSL maximaal nu 2 Mbps??? Waarom heb ik dan thuis (Belgie) 3 Mbps?? Ik ken zelfs mensen die nu al 8 Mbps aansluiting hebben!!

beste Dave Meijer,
wat voor afstand kun je dan overbruggen met UTP ???
volgens mij staan de meeste woningen verder weg dan pak em beet 180 meter !!!

De vermelding dat tot nu toe alleen glasvezel gigabit snelheden aankan is niet juist. Ook over UTP zijn al enige tijd gigabit verbindingen mogelijk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.