Managed hosting door True

Apple ontkent interesse in Universal Music

Apple ontkent de hardnekkige geruchten rond een mogelijke overname van platenmaatschappij Universal Music, eigendom van moederbedrijf Vivendi.

De geruchtenmolen kwam vorige week op gang na een bericht in de Amerikaanse krant de Los Angeles Times. Die had 'uit goede bron' vernomen dat Apple in een vergevorderde onderhandelingsfase verwikkeld was met Vivendi, moederbedrijf van Universal, over een overname van de platenmaatschappij.
 
Apple zou voor het bedrijf - een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld - zo'n 5 à 6 miljard dollar willen neertellen. De zet zou kaderen in de bekende ambitie van Apple om een lucratieve en legale online muziekdienst uit te bouwen.
 
Volgens Steve Jobs, ceo van Apple, is het snel circulerende verhaal niet correct. "Apple heeft nooit stappen ondernomen voor de investering in of overname van een grote platenmaatschappij. De in de pers verschenen uitspraken van Vivendi-bestuurslid Claude Bebear zijn niet waar, zoals ook Mr. Bebear zelf heeft bevestigd. Verder houden wij ons aan de bedrijfspolitiek om niet te reageren op geruchten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.