Managed hosting door True

Microsoft integreert biometrie in Windows

 

Microsoft tekende een overeenkomst met Authentec, een producent van sensoren voor de herkenning van vingerafdrukken. Microsoft wil biometrische software inbouwen in Windows.

Het Amerikaanse bedrijf Authentec zal samen met Microsoft een driver creëren die moet dienen als driver-model voor andere producenten van biometrische hardware. Microsoft wil bovendien een nieuwe API (application programming interface) inbouwen in het Windows besturingssysteem, waardoor biometrische hardware eenvoudig kan worden toegevoegd volgens het 'plug-and-play'-principe. De driver wordt dan automatisch geladen. Op die manier moet het voor bedrijven gemakkelijker worden om beveiligingssoftware te installeren die gebruikmaakt van vingerafdrukherkenning.
 
Herkenning van vingerafdrukken is de meest gebruikte biometrische technologie voor de beveiliging van de toegang tot pc's. Andere biometrische technologieën maken gebruik van gelaatsherkenning, irisscan, stemherkenning en de herkenning van handafdrukken voor persoonsidentificatie.
 
Authentec hoopt dat de samenwerking met Microsoft het gebruik van biometrische technologie in computers doet toenemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×