Managed hosting door True

Scansoft verspreidt taaltechnologie met IBM

 

Scansoft heeft een overeenkomst gesloten met IBM voor de gezamenlijke verspreiding van taaltechnologie.

De twee bedrijven gaan samen Scansofts telefonieproducten Voicerequest en Directoryassistance geschikt maken voor Websphere, de Java-gebaseerde applicatieserver van IBM. Daarnaast werd de licentie-overeenkomst voor Realspeak verruimd. IBM gaat die (van Lernout & Hauspie afkomstige) 'text-to-speech' software aanbieden in alle 20 beschikbare talen. Omgekeerd wil Scansoft de Viavoice-producten van IBM (dicteertechnologie voor desktop-gebruikers) distribueren.
 
De twee bedrijven zijn op bepaalde vlakken concurrenten, maar blijkbaar wordt die concurrentiestrijd even opzij gezet voor de gezamenlijke verspreiding van taaltechnologie, die inderdaad nog altijd een duwtje in de rug kan gebruiken.
Scansoft breidt dankzij het partnerschap met Big Blue zijn marktbereik uit naar China, Duitsland, Japan en Latijns Amerika.
 
Het Amerikaanse taaltechnologiebedrijf is vooral bekend als de okoper van de kerntechnologie van L&H. Daarop is het blijkbaar goed bouwen. Scansoft kondige vorige week ook al de overname aan van concurrent Speechworks.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243233). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×