Managed hosting door True

Microsoft blijft onder vuur liggen

 

Twee Amerikaanse staten blijven zich verzetten tegen het akkoord dat de Amerikaanse justitie en Microsoft vorig jaar sloten. Massachussetts en West-Virginia eisen strengere maatregelen.

Op 1 november van vorig jaar kwamen rechter Colleen Kollar-Kotelly en Microsoft overeen dat Microsoft zijn licentievoorwaarden zou versoepelen. Negen Amerikaanse staten gaven hun zegen over deze schikking. Volgens Massachussetts en West-Virginia schieten de afgesproken maartregelen tekort. "Het volstaat niet tegen iemand te zeggen dat ze geen fouten mogen maken. Er zijn strikter maatregelen nodig," zeggen de staten in een document dat ze aan de rechtbank overmaakten.
 
Intussen trekt Microsoft wel dik twaalf miljoen dollar uit in een minnelijke schikking in de staat Montana. Daar spanden klanten een rechtszaak aan omdat Microsoft zich niet gehouden zou hebben aan de antitrust wetten van de staat. Ook in vijftien andere staten lopen soortgelijke zaken. Met California en Florida bereikte Microsoft ook al een overeenkomst. De twaalf miljoen worden toegekend in de vorm van waardebonnen die ingeruild kunnen worden voor Microsoftproducten. Indien niet alle waardebonnen worden ingeruild, komt de helft van het niet opgevraagde bedrag ten goede aan scholen in Montana.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243141). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×