Managed hosting door True

Real Software boekt verlies van 6,5 miljoen euro

In het voorbije kwartaal boekte het geplaagde Belgische Real Software een nettoverlies van 6,5 miljoen euro. De reddende kapitaalinbreng door de banken lijkt bovendien nog niet meteen op komst.

In het afgelopen derde kwartaal leed de Real Software groep een netto verlies van 6,5 miljoen euro op een omzet van 40,1 miljoen euro. Vorig jaar boekte het bedrijf in het derde kwartaal ook al rode cijfers, maar toen wist men het te beperken tot 4,1 miljoen euro.
 
In de eerste negen maanden van 2003 haalde de onderneming een omzet van 125,1 miljoen euro, een daling van 3,5 miljoen euro in vergelijking met de omzet van 128,6 miljoen euro in de overeenkomstige periode van 2002. Vooral de omzet van de Banking & Insurance divisie en de internationale activiteiten liep terug door lagere licentieverkopen en minder opdrachten voor systeemintegratie, hetgeen Real Software wijt aan "de aanhoudende economische crisis".
 
Na de soap met de 'aandeelhoudersrebellie' leek de onderneming gered te worden door een kapitaalinbreng van de banken, die hierdoor in feite Real Software overnemen. Dat plan wordt echter nog niet meteen uitgevoerd, want het moratorium van de intrest- en kapitaalsaflossingen werd verlengd tot 15 maart 2004. De onderhandelingen met het bankensyndicaat worden namelijk nog verder gezet met de nieuwe Raad van Bestuur naar aanleiding van de Bijzondere Algemene Vergadering op 24 november 2003.
 
Real Software voorziet in ieder geval nog een moeilijk laatste kwartaal van 2003 waarin de budgetten voor ict-investeringen verder onder druk zullen staan. "In dit onzekere en moeilijke economisch klimaat en in het licht van de recente gebeurtenissen verkiest de groep het geen specifieke vooruitzichten voor het totale boekjaar te publiceren", zo laat Real Software weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.