Managed hosting door True

Digitale tv-markt groeit in Europa

 

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van IDC telt West-Europa al 24 miljoen abonnees van betaalde digitale tv-diensten. Dat aantal zou tegen 2007 groeien naar 49 miljoen.

Satelliet blijft volgens IDC het dominante platform voor dergelijke diensten. In de meeste West-Europese landen vormen kabel en DSL slechts een beperkte concurrentie.
 
"In landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje, zijn er al heel wat DTV-abonnees, maar andere landen als Duitsland, Nederland en België hinken nog achterop", zegt Nicky Walton, analist bij IDC's European Telecommunications Services-afdeling.
 
In 2002 is de consolidatie van de satellietoperatoren ingezet, en die consolidatie zal volgens IDC nog verdergaan. De marktonderzoeker verwacht dat dit uiteindelijk resulteert in een stijging van het aantal pan-Europese spelers die verschillende regio's en landen bedienen, en in de verticale en horizontale integratie tussen mediabedrijven en telco's. Om het medium werkelijk populair te maken, moet ook de prijs van de content op Europees niveau worden getild, stelt IDC.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243105). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×