Managed hosting door True

Eerste eHealth-trofeeën in Brussel uitgereikt

 

Evisand (Spanje), Sjunet (Zweden), Coherence (Frankrijk) en NHS Direct (Verenigd Koninkrijk) zijn de vier e-health projecten die tijdens de eerste eHealth-conferentie in Brussel bekroond werden.

De eerste eHealth-conferentie, georganiseerd door de Europese Commissie, eindigde vorige week vrijdag met de adoptie van een ministeriële verklaring die het belang onderschrijft van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Die technologie moet zorgen voor een betere gezondheidszorg die beter wordt beheerd en meer persoonlijk is.
 
De Europese ministers kwamen tot een overeenkomst over de te nemen maatregelen voor de verbeterde standaardisering van de uitwisseling van gegevens en de interoperabiliteit tussen verschillende systemen. Er komt volgend jaar ook een tweede eHealth-conferentie.
 
Gelijktijdig werden in Brussel vier projecten bekroond met een 'eHealth Award'. Er waren in totaal 48 kandidaten voor zo'n Award. De bekroonde projecten zijn: Evisand, een toepassing uit Andalousië die online medische bijstand verleent in noodgevallen; Sjunet, het nationale, ip-gebaseerde netwerk van de Zweedse gezondheidszorg; Coherence, een frans informatiesysteem voor de reorganisatie van een kliniek en ten slotte NHS Direct, het spectaculaire Britse portaal voor geneeskunde via internet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243005). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×