Managed hosting door True

Belgische minister 'wint' Kubbik-prijs 2003

 

Luc Van den Bossche, aftredend federaal minister van Ambtenarenzaken en Modernisering van de Openbare Besturen, heeft van de Universiteit van Tilburg de Kubbik-prijs 2003 ontvangen voor zijn verdiensten op het vlak van e-overheid.

De Kubbik-prijs wordt sinds 1994 jaarlijks toegekend aan één of meerdere personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen het vakgebied Informatiekunde in België of Nederland. De jury houdt daarbij rekening met de wetenschappelijke waarde, het innovatiegehalte, de toegevoegde waarde aan het vakgebied, de originaliteit, de publicaties en de maatschappelijke relevantie.
 
"Luc Van den Bossche heeft zich in zijn ambtstermijn zeer verdienstelijk gemaakt op het vlak van e-overheid. Hij heeft met de oprichting van Fedict (Federale Overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie) de basis gelegd voor het uitbouwen van e-overheid in België en heeft tevens stappen gezet naar een federaal portaal", zo luidt de motivatie van de jury.
 
"E-gov is meer dan de elektronische versie van bestaande documenten, procedures en diensten. Daarom ook moet de nadruk liggen op een gestructureerde aanpak op basis van een degelijke gemeenschappelijk visie waarbij de verschillende administraties en overheden samenwerken en waarbij de back-officeprocessen geïntegreerd worden", reageert Van den Bossche.
 
In dit kader benadrukte de minister het grondig herinrichten van de interne administratieve processen. "E-government is immers geen product dat zo maar uit het rek wordt genomen en kan worden ingezet, maar een structureel hervormend proces. E-gov is ook geen doel op zich, maar een middel om de dienstverlening te verbeteren. En de verbetering van die dienstverlening is, naast het creëren van een aangenamere, meer dynamische maar ook vooral efficiëntere werkomgeving voor de ongeveer 60.000 ambtenaren van de federale overheid, de hoofddoelstelling van de Copernicushervorming", aldus Van den Bossche.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×