Managed hosting door True

Baan wordt verkocht aan investeerders

 

Invensys heeft een koper gevonden voor Baan. Twee Amerikaanse investeringsgroepen tellen 135 miljoen dollar neer voor de Barneveldse softwareleverancier. Baan zal gaan samensmelten met SSA Global Technologies.

Eerder waren er al geruchten dat Baan verkocht zou worden aan General Atlantic, nu gaat het bedrijf naar een combinatie van General Atlantic en Cerberus Capital Management. Die groep is ook al eigenaar van SSA Global Technologies, eveneens een speler in de erp-markt. SSA Global Technologies nam een jaar geleden al de erp-software afdeling van Computer Associates over.
 
Volgens Baan-president Laurens van der Tang is het bedrijf er de laatste tijd in geslaagd diverse nieuwe klanten te winnen en is klaar voor de volgende 25 jaar van zijn geschiedenis. Het samengevoegde bedrijf gaat 4800 werknemers tellen, waarvan 2800 van Baan. Het nieuwe bedrijf heeft een gecombineerde omzet van 600 miljoen dollar. Volgens het persbericht blijft de Baan-organisatie wel een afzonderlijk onderdeel, met eigen teams voor ontwikkeling, marketing, verkoop en ondersteuning.
 
Baan krijgt er meteen ook twee nieuwe leden bij in zijn adviesraad. Het gaat om voormalig Oracle-topman en investeerder Loek van den Boog en Peter Korteweg, voormalig ceo van Robeco en gewezen secretaris-generaal van het Nederlandse ministerie van financiën.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242929). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×