Managed hosting door True

SAP zet programmeerwerk uit bij Zweeds Mysql

 

Erp-leverancier SAP geeft honderden manjaren programmeerwerk aan de Mysql, de Zweedse fabrikant van de open source database. Het hoopt klanten zo minder afhankelijk te maken van andere databankleveranciers.

De broncode van Sapdb werd in 2000 al met een open source licentie uitgebracht. Het verschil is nu dat de ontwikkelaars bij Mysql, betaald door SAP, werken aan de verbetering van de database die onder de naam Mysql wordt uitgebracht.
 
De licentie-overeenkomst is een commerciële zet, erkent een woordvoerder van de erp-fabrikant meteen. "Het is gedaan met het oog op de markt. Het is niet het gevolg van (bijvoorbeeld) hechtere samenwerking van Sapdb- en Mysql-ontwikkelaars." De Zweedse gegevensbank kent volgens SAP een groeiend aantal ontwikkelaars, consultants, dienstverleners en onafhankelijke softwareleveranciers. "Het is een goed merk en open source, dat zijn redenen voor klanten om ervoor te kiezen."
 
SAP verwacht dat door de samenwerking Mysql meer gezien gaat worden als een serieus alternatief naast DB2 (IBM), Oracle en Microsoft Sql waarop de SAP-applicaties draaien. Een paar elementen ontbreken nog. Mysql wordt weliswaar veel gebruikt, maar niet voor bedrijfskritische applicaties. Dat moet over drie of vier jaar wel mogelijk zijn, schat de woordvoerder in. "Dan kunnen we het huidige SAPdb en de huidige versie van Mysql vervangen."
 
Een ander perspectief op de overeenkomst is het aantal gebruikers van SAPdb: ongeveer tweeduizend, verdeeld over zo'n duizend klanten. "Van al onze klanten is het aantal zakelijke SAPdb-gebruikers maar klein." Het bedrijf heeft volgens hem zo'n honderd Sapdb-programmeurs op de loonlijst, die ook de komende jaren door gaan met het ontwikkelen van de database. Voor baanverlies hoeven ze niet te vrezen, daarbij, ze houden zich met meer bezig dan alleen de gegevensbank.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242809). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.