Managed hosting door True

Peoplesoft stapt ook naar de rechter

 

Na JD Edwards is ook Peoplesoft naar de rechter gestapt om de overnamepoging van Oracle een halt toe te roepen.

Peoplesoft legde bij het Hoger Gerechtshof van Alameda County in Californië, een klacht neer tegen Oracle voor oneerlijke handelspraktijken, smaad aan de concurrentie en benadelende inmenging in Peoplesofts klantenrelaties.
 
Volgens de klacht wil Oracle 'enkel Peoplesofts handelspraktijken saboteren door het discrediteren van Peoplesofts producten, diensten en toekomstige projecten; en Peoplesofts levensvatbaarheid ondermijnen door het zaaien van verwarring en twijfel in de geesten van de klanten en toekomstige klanten van Peoplesoft'. Peoplesoft vraagt ook het stopzetten van Oracles overnamebod als 'enig mogelijke bescherming voor Peoplesofts handelsactiviteiten.'
 
JD Edwards stapt eind vorige week al naar twee verschillende rechtbanken, in Colorado en in Californië. In Colorado eist JD Edwards 1,7 miljard dollar als compensatie en een ongekend bedrag aan strafrechtelijke schadevergoeding. In Californië is de zaak gericht tegen Oracle en twee topmannen: ceo Larry Ellison en executive vice president Chuck Phillips, met als voornaamste doel het stopzetten van Oracles vijandig bod op Peoplesoft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242773). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×