Managed hosting door True

Verwachtingen pc-verkoop verlaagd

 

In het eerste kwartaal van dit jaar kende de pc-verkoop een bescheiden stijging, maar toch heeft IDC zijn verwachtingen verlaagd voor de pc-markt in 2003 en 2004.

IDC verwacht dit jaar een groei van het aantal verkochte Intel- of AMD-desktops, notebooks en servers met 6,3 procent, tot zo'n 145,2 miljoen stuks. Eerder voorspelde de marktonderzoeker een groei van 6,9 procent in vergelijking met vorig jaar.
 
Ook voor volgend jaar verwacht IDC nu een kleiner groeipercentage dan voordien: 10,3 procent in plaats van 10,9 procent.
 
Tegelijk zou de opbrengst uit de pc-verkoop dit jaar dalen met 2,4 procent. Voor volgend jaar verwacht IDC dan weer een stijging met 3,5 procent. Vroeger sprak IDC nog van een daling met 1,8 procent in 2003, en een stijging met 2,9 procent in 2004.
 
De tweecijferige groeicijfers, die ooit als standaard werden beschouwd, komen ten vroegste in 2004 terug, zo denkt IDC. De toekomstige cijfers worden opgepept door de vraag in de Aziatisch-Pacifische regio en in Noord-Amerika. In Europa en Japan blijft de vraag achter , aldus IDC.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242717). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×