Managed hosting door True

Peoplesoft investeerders willen méér

 

Hoewel Oracle zijn vijandig bod op Peoplesoft gisteren verhoogde naar 19,50 dollar per aandeel zal Larry Ellison nog dieper in zijn zakken moeten tasten om het softwarebedrijf in te palmen.

Dat is de mening van verschillende Peoplesoft-investeerders. De overnamesom is door het bod van gisteren opgelopen tot 6,3 miljard dollar. Niet voldoende, menen sommige waarnemers, het bod zal minstens 20 dollar per aandeel moeten bedragen.
 
"We kochten de afgelopen dagen Peoplesoft-aandelen omdat we voelden dat het bod verhoogd zou worden", zegt Pat Adams, portfolio manager van een Amerikaanse investeringsbank. Volgens hem zou Oracle minstens 25 tot 30 dollar per aandeel moeten neertellen, omdat het om een vijandig bod gaat. Het Peoplesoft-aandeel is ondertussen met 4,5 procent gestegen tot 17,95 dollar.
 
Niet iedereen is het echter eens met de stelling dat het meest recente bod van Oracle niet hoog genoeg zou zijn. Volgens sommige ingewijden ligt het eigenlijk nu al te hoog. De waarde van het Peoplesoftaandeel wordt door analisten ingeschat op 16,75 dollar. "Ellison biedt alleen maar meer omdat de markt dat van hem verwacht", aldus analist Eugene Walton van Walton Holdings.
 
Pat Adams stelt dat het opvoeren van het bod een normaal verschijnsel is bij vijandige overnamepogingen. Hij verwacht dat er nog een derde, en mogelijks een vierde bod zal volgen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242689). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×