Managed hosting door True

Proces Tulip versus Dell gaat van start

 

De rechtszaak van Tulip tegen Dell is vandaag begonnen. De Nederlandse pc-fabrikant heeft zijn Amerikaanse concurrent aangeklaagd voor patentenschending.

De aanklacht is in november 2000 ingediend. Vandaag zijn de eerste hoorzittingen begonnen voor de rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware. De zaak zal naar verwachting twee weken in beslag nemen. Tulip stelt dat Dell gebruik maakt van eenzelfde moederbordontwerp, waarop het echter een patent (http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=/netahtml/search-bool.html&r=13&f=G&l=50&co1=AND&d=ptxt&s1=5594621&OS=5594621&RS=5594621) heeft.
 
Het gaat om een insteekkaart (riser) voor AT-moederborden waarmee kleinere desktopsystemen zijn te produceren die bovendien minder koeling nodig hebben. Dell gebruikt een dergelijke insteekkaart in zijn Optiplex-pc's voor de zakelijke markt. Tulip stelt dat de aangeklaagde pc-producent door deze patentenschending zeker 17 miljard dollar aan omzet heeft opgestreken. De Nederlandse pc-maker heeft echter nog geen bedrag genoemd voor een eventuele schadevergoeding.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242649). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×