Managed hosting door True

Forrester: Hotspots zijn weggegooid geld

 

"Bijna al het geld dat vandaag in Wifi hotspots gestopt wordt voor Internettoegang in bars, hotels, trainstations of luchthavens, zijn weggesmeten investeringen."

Dat zegt het onderzoeksbureau Forrester op het moment dat een aantal telecomaanbieders in Europa zo snel en zo veel mogelijk wlan hotspots installeren. Allemaal onzin, zegt Forrester nu. Er is geen business case want er zijn te weinig potentiële gebruikers.
 
"De 'killer device' voor wlan is een laptop en amper 10 procent van de Europeanen beschikt daar over." Over vijf jaar, tegen 2008, zou dat maar 18 procent bedragen. Van alle verkochte laptops is slechts een beperkt aantal is uitgerust met een wlan-kaartje. Forrester wijst er tevens op dat de tarieven veel te hoog liggen om gebruikers over de streep te trekken. De abonnementskosten liggen ver boven het niveau van kabel of Adsl-toegang.
 
Forrester meent dat de huidige hype rond wlan hotspots precies hetzelfde scenario volgt als menig dotcom-bedrijf. Het onderzoeksbureau verwacht tegen 2008 amper 7,7 miljoen hotspot gebruikers (zowel pda- als laptopbezitters) in Europa . Slechts één op de zes bezitters van een met wlan uitgeruste laptop zou erop inspelen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×