Managed hosting door True

In België ook geen plaats voor ict-minister

 

België krijgt een nieuwe regering, maar daarin is geen plaats voor een ict-minister. In de basisnota van formateur Verhofstadt komt het acroniem ict geen enkele keer voor en wordt elke verwijzing naar de 'e-' vermeden.

In de basisnota van Verhofstadt staat er dat "België moet evolueren naar een moderne kenniseconomie. Er is ook geen verwijzing naar e-Europe 2005, maar er staat wel dat 'de breedbandaansluitingen naar internet voor iedereen goedkoper moeten worden.' En verrassend: 'Om de concurrentie inzake telecommunicatiediensten aan te scherpen en de prijzen verder te doen dalen, zal er een onderscheid komen tussen bedrijven die instaan voor de infrastructuur en zij die de diensten aanbieden.' Dat zou een enorme impact hebben op Belgacom dat zijn netwerk dan zou moeten verzelfstandigen in een aparte vennootschap.
 
Over de beursgang van Belgacom wordt niet gerept, hoewel dat een aanbeveling was van de operator. Het zou ook deels de begrotingsproblemen oplossen. Of er daarbij ook ruimte is voor e-government blijft de vraag. De nota zegt wel dat 'de overheid zelf voor haar werknemers zal investeren in moderne, draagbare pc's met internetaansluitingen en gsm's, om zo onder meer het telewerken aan te moedigen.' En er moet duidelijk werk worden gemaakt van minder bureaucratie door onder andere uit te gaan van één uniek formulier voor startende ondernemingen en het verder uitwerking van 'tax-online'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×