Managed hosting door True

Siemens en Casema samen in glasvezels

Siemens Nederland, ontwikkelingsbedrijf Vathorst en kabelexploitant Casema gaan gezamenlijk het naar eigen zeggen eerste grotere, niet gesubsidieerde glasvezelnetwerk van Nederland aanleggen.

Duizend woningen in de nieuwbouwwijk De Laak, onderdeel van de Vinex-locatie Vathorst in Amersfoort, kunnen met dit optische glasvezelnetwerk niet alleen een digitaal tv- en radiosignaal ontvangen maar ook supersnel internetten. Met het project is een totaal bedrag van ruim 1 miljoen euro gemoeid.
 
Siemens Nederland levert de optische versterkers, switches en alle huisaansluitingen (Omtu, Optical Network Termination Unit). NKF en TKF leveren de glasvezelkabel onder supervisie van Casema. Het project start medio 2004 en wordt halverwege 2005 opgeleverd. Het glasvezelnetwerk is tevens geschikt voor toekomstige diensten als betaal-tv, video-on-demand, gaming, bewaking en telefonie over IP.
 
"Met het glasvezelnetwerk in Vathorst zetten Siemens en Casema een eerste strategische stap op weg naar een 'verglaasd' Nederland", aldus algemeen directeur Jos Molenkamp van Casema. "Omstreeks 2010 zullen ongeveer 1,4 miljoen Casema-abonnees aangesloten zijn op glasvezel".
 
"Voor Siemens Nederland is de opdracht de eerste in Nederland voor levering van een nieuwe generatie van kabeltelevisienetten " aldus directeur Ernst Wolters van de divisie Information and Communication Networks van Siemens Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.