Managed hosting door True

Nltree komt met alternatief aanbod voor scholen

 

De huidige internetaanbieder voor scholen Nltree houdt zijn voorzieningen overeind. Het komt op korte termijn met een concurrerend bod naast het gratis adsl-aanbod van KPN.

Directeur Erik Zegwaart Nltree verzekerde gisteren tijdens een discussie met mensen uit het onderwijsveld in Den Haag dat het binnenkort zijn bestaande nieuwe offerte voor de scholen gaat vervangen door weer een nieuwe aanbieding. Het is nog niet duidelijk of het consortium voortgekomen uit de Nederlandse kabelbedrijven dat het onderwijs drie jaar lang van internet voorzag, op snelheid of kwaliteit gaat concurreren. Wanneer Nltree met zijn nieuwe aanbieding komt is ook nog niet duidelijk.
 
Zegwaart zegt in overleg te zijn met de kabelbedrijven welke stappen ze zullen nemen. De kabelindustrie hinkt nog op twee gedachten: een juridische weg of een met KPN concurrerend aanbod. "Het is natuurlijk te gek voor woorden dat KPN na alle afspraken over marktwerking voor internetvoorzieningen op scholen zo met het onderwijs aan de haal kan gaan. Nma en Opta hebben alleen vluchtig naar het aanbod gekeken en gezegd dat het kon. Juristen kijken nu nauwkeurig of het niet strijdig is met de wet of marktregels", verklaarde Zegwaart.
 
Een andere optie is de scholen betere voorzieningen te geven dan in het KPN-aanbod. "De aanbieding van KPN blijkt uit grondig napluizen van websites uit niet meer en niet minder dan een adsl-verbinding met internet te bestaan in gebieden waar KPN dekking heeft." De kabelbedrijven Casema en Essent zijn volgens Zegwaart druk bezig met proeven voor 10 Mbps symmetrisch. "Aan dat soort snelheden kan adsl door technische problemen voorlopig nog lang niet tippen." Nltree blijft volgens Zegwaart daarnaast concurreren op toegevoegde waarde diensten door naast internetverbindingen ook andere voorzieningen als elektronische leeromgevingen aan te bieden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242329). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×