Managed hosting door True

Jonge IT-vrouwen blijken jobhoppers

 

Jonge vrouwen zijn niet honkvast als het om automatiseringsbanen gaat. Ruim twee op de vijf vrouwelijke automatiseringsmedewerkers onder 24 jaar hield het vorig jaar in die sector voor gezien. Dit is de opvallendste uitkomst van een onderzoek dat het bureau Berenschot heeft gedaan naar de arbeidsmarkt voor automatiseerders.

Het gemiddelde salaris steeg vorig jaar met 3 procent naar 78.700 gulden. Tussen de bedrijfstakken bestaan aanzienlijke verschillen in honorering. Overigens gaf de non-profit sector de grootste stijging te zien. Dat moest ook wel, want juist die sector kampte met een enorme uitstroom; 18,5 procent van het automatiseringspersoneel daar stapte naar een andere werkgever. De voornaamste reden voor vertrek is het salaris. Daarnaast zoeken veel mensen een nieuwe uitdaging.
Bij detacherings- en andere computerdiensten daalde het gemiddelde salarisniveau. Dat laat zich echter verklaren door de massale werving van jong personeel.
Verder bleek dat vrouwelijke automatiseerders gemiddeld 10 procent minder verdienen dan hun mannelijke collega's in dezelfde functie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/241933). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×