Managed hosting door True

Resultaten Yahoo verrassen

 

Internet-portaal annex zoekmachine Yahoo heeft in het vierde kwartaal omzet- en winstcijfers geboekt die beduidend hoger liggen dan verwacht. De aandelenkoers van het bedrijf gaat dan ook mee in de vlucht van de overspannen Internet-koersen. Verder kondigt Yahoo een aandelensplitsing van één op twee aan.

Het netto-inkomen van Yahoo bedroeg 25 miljoen dollar, wat neerkomt op 21 dollarcent per aandeel. Dit bedrag bevat echter nog niet de kosten voor twee overnames en één afschrijving ter waarde van respectievelijk 2,1 miljoen dollar, 2,3 miljoen dollar en 869 duizend dollar.
Analisten hadden zestien dollarcent per aandeel verwacht. In het vierde kwartaal van het voorgaande boekjaar lag de winst nog op 1,9 miljoen dollar, ofwel twee dollarcent per aandeel. Het Internet-bezoek aan de Yahoo-website is ook gestegen, van 144 miljoen opgevraagde pagina's per dag in september naar 167 miljoen webpagina's per dag in december.
Tegelijkertijd zegt Rupert Murdoch, voorzitter van de internationale mediagroep News Corporation, dat Internet overgewaardeerd wordt en dat het meer bedrijven zal vernietigen dan scheppen. "Ik denk dat Internet weliswaar een fantastische dienst is voor het wereldwijde publiek, maar het zal meer bedrijven de das om doen dan dat het nieuwe bedrijven schept. In wezen zal Internet de tussenpersoon uitvagen", aldus de mediatycoon. Hij meent dat ook dat de koersen van aandelen van Internet-bedrijven overspannen zijn, en dat veel van die ondernemingen hun winstdoelstellingen niet zullen halen. Een handjevol analisten roept dit al langer dan vandaag.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/241709). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×