Managed hosting door True

Millennium-aanpak banken loopt averij op

 

De Nederlandsche Bank (DNB) eist voortaan van vijftien bancaire instellingen, waaronder alle bekende namen, maandelijkse voortgangsrapportages over hun aanpak van het millennium-probleem.

Deze banken blijken problemen te hebben met systeempakketten van leveranciers, zegt R. van der Struis, onderdirecteur Toezicht van DNB, in een gesprek metHet Financieel Dagblad. Van der Struis noemt echter geen beestjes bij de naam.
Verder blijkt uit een recent onderzoek van DNB dat uiterlijk eind oktober de banken de noodzakelijke voorbereidingen afronden. Dat is later dan gepland, maar volgens DNB zijn de financiële instellingen op tijd klaar en is de kans dat zich rond de eeuwwisseling problemen in het betalings- en effectenverkeer voordoen, niet groter dan normaal. Ook de geldautomaten zullen normaal blijven functioneren: het hamsteren van bankbiljetten acht de centrale bank onnodig.
Absolute garanties op een foutloze millenniumwende heeft DNB echter niet. Daarom moeten banken noodscenario's hebben klaarliggen. Het onderzoek toont voorts aan dat driekwart van de banken tussen oktober 1999 en februari 2000 geen nieuwe IT-voorzieningen in gebruik zullen nemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/241657). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×