Managed hosting door True

Network Solutions boekt prima resultaat

 

Network Solutions (NSI), de burgerlijke stand van Internet, boekt een uitstekend resultaat over het tweede kwartaal. Vandaag start het bedrijf met zijn nieuwe openbaar register, 'dotcomdirectory'. Dat moet de gele gids op Internet en een nieuwe inkomstenbron voor NSI worden nu dit bedrijf zijn domeinnaam-monopolie kwijt is.

Het netto-inkomen bedroeg 5,8 miljoen dollar, meer dan het dubbele van de 2,5 miljoen van vorig jaar. Bovendien werd het vijfmiljoenste domein geregistreerd. De omzet bedroeg 47,5 miljoen dollar, tegenover 20,5 miljoen vorig jaar.
NSI verloor dit jaar zijn monopolie op registratie vantop-level domeinnamen. Ondanks de opkomst van ongeveer zestig andere registrateurs groeit NSI razendsnel door. De eerste helft van dit jaar werden al 2,1 miljoen domeinen geregistreerd, meer dan in heel 1998.
De huidige cijfers tonen echter nog niet de invloed van de concurrentie, waaronder ondernemingen als AT&T en AOL, die nog nauwelijks online is. Bovendien is NSI verwikkeld in een conflict met Icann (Internet Association for Assigned Names and Numbers) (zie ook:Computable Online, NSI start 'gouden gids' enComputable Online, Hoorzitting Icann).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/241629). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×