Managed hosting door True

Zeventig miljoen extra voor ICT in onderwijs

Minister Loek Hermans van Onderwijs trekt eenmalig een extra bedrag van 70 miljoen gulden uit voor de invoering van ICT in het onderwijs. Dit zal tijdens de presentatie van de Miljoenennota op Prinsjesdag bekend worden gemaakt.

Een deel van de extra investering komt ten goede aan de voorhoedescholen. Deze instellingen, die al eerder met de invoering van ICT waren begonnen, krijgen volgens de oorspronkelijke plannen van Hermans tot 2003 dertig gulden per leerling per jaar. Andere scholen ontvangen honderd gulden. De minister wil op deze manier een inhaalslag bewerkstelligen. De voorhoedescholen gaven echter aan dat het voorgestelde bedrag van dertig gulden te weinig is om de systemen te onderhouden. Kennelijk is Hermans gevoelig voor deze noodkreet.
Ook gaat een deel van de extra investering naar computerbemiddeling. Op deze manier kunnen de scholen gebruikte computers goedkoop aanschaffen. De eenmalige investering van 70 miljoen komt bovenop het incidentele bedrag van 670 miljoen gulden en 250 miljoen aan structurele middelen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.