Managed hosting door True

UPC ziet verlies oplopen door investeringen

 

Kabelexploitant UPC (United Pan-Europe Communications), onder meer eigenaar van A2000 en Telekabel, heeft in de eerste helft van dit jaar een verlies geleden van 301 miljoen gulden. In de eerste helft van 1998 boekte de onderneming nog een verlies van 111 miljoen gulden.

Het verlies over de eerste zes maanden van het jaar is bijna even hoog als de omzet die UPC in die periode draaide: 332 miljoen gulden. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg UPC's omzet 195 miljoen gulden. Die stijgende omzetcijfers en de tegelijkertijd oplopende verliezen laten zich verklaren door de forse uitbreidingsinvesteringen die UPC heeft gedaan. Het stak veel geld in zowel de bestaande infrastructuur als de overname van branchegenoten. Dat beleid wil UPC voorlopig niet veranderen. Het bedrijf houdt daarom rekening met aanhoudende verliezen in de komende jaren.
In het afgelopen kwartaal zag UPC het aantal televisie-kabelaansluitingen oplopen van bijna 2,4 miljoen naar bijna 2,8 miljoen, de hoeveelheid telefoonlijnen toenemen van zo'n 118 duizend naar 139 duizend, en het aantal Internet-abonnees groeien van ruim 35 duizend naar ruim 52 duizend. UPC's Internet-poot Chello sloot in het voorbije kwartaal overeenkomsten met kabelexploitanten in Oostenrijk, België en Frankrijk. Dit alles had uiteraard financiële consequenties. De kosten stegen in dat kwartaal van zo'n 115 miljoen gulden naar 330 miljoen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/241213). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×