Managed hosting door True

Amerikaanse investeerder steunt Baan

 

Baan Company krijgt een kapitaalinjectie van 75 miljoen dollar van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Fletcher International. De Newyorkse investeerder houdt de mogelijkheid open om in de komende drie jaar nog eens 150 miljoen dollar in de erp-leverancier te steken.

De maatschappij krijgt in ruil voor het geld opties tot koop van nieuwe aandelen (warrants) tegen een prijs van maximaal zestien dollar. De onderhandse emissie van deze aandelen vindt plaats tussen augustus van dit jaar en eind 2001. Om hoeveel nieuwe aandelen Baan het gaat, is nog onbekend.
De overeenkomst tussen Fletcher en Baan dateert al van 31 december 1998, zodat de investering ten gunste komt van het slecht verlopen afgelopen boekjaar. De erp-fabrikant gebruikt de 75 miljoen dollar voor het financieren van de reorganisatie. Fletcher richt zich met name op IT-bedrijven die in moeilijkheden verkeren. De participatiemaatschappij nam eerder belangen in Syquest (harde schijven), Informix (databases), Ross Systems (erp) en Quarterdeck (utiliteitssoftware).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/241201). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×