Managed hosting door True

Matchbank-oprichter weg na meningsverschil

 

Oprichter en algemeen directeur Peter Fontijn gaat weg bij Matchbank, een digitaal bestand van mensen op zoek naar een dienstverband. Het vertrek houdt verband met meningsverschillen over de koers van het bedrijf, zo laat Fontijn weten.

Matchbank in Arnhem koppelt vacatures van abonnees (werkgevers) aan curricula vitae van werkzoekenden of mensen op zoek naar een betere baan. Fontijn staat op het standpunt dat deze koppeling discreet moet gebeuren door intermediairs van Matchbank. Zijn mede-aandeelhouders willen de formule echter aanpassen om de omzet op te voeren. Zij staan verkoop van de ingezonden cv's voor.
Matchbank kwam van de grond binnen het wervings- en selectiebureau Luteijn. Vorig jaar werd de formule verzelfstandigd binnen een besloten vennootschap. Op dat moment stapten twee participatiemaatschappijen in. Met de middelen die zij inbrachten, kon Matchbank worden verbeterd en de bekendheid worden vergroot.
Volgens Fontijn was een verandering in de werkwijze van het bedrijf niet te realiseren zonder de abonnees daarover te horen. Toen zijn partners niet te overtuigen waren, besloot Fontijn onder protest zijn functie ter beschikking te stellen. Hij is van plan zijn kennis en ervaring nu op andere manieren via Internet in te zetten.
A. Bendel is bij Matchbank aangesteld als tijdelijk opvolger van Fontijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/241017). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.