Managed hosting door True

E-commercie ruzie kost Kok de kop bij Achmea

 

Een meningsverschil over het te voeren beleid inzake e-commercie heeft ex-D66-voorzitter T. Kok zijn baan gekost bij Achmea. Kok was daar als directeur 'ontwikkeling en strategie' verantwoordelijk voor het Internet-avontuur van Achmea.

De aankondiging van zijn vertrek komt vlak voordat deze bankverzekeraar zijn Internet-plannen bekend maakt. Achmea werkt onder meer samen met Clockwork, het bedrijf van prins Bernhard van Oranje dat Shop.nl exploiteert. Alle activiteiten op het gebied van e-commercie zijn ondergebracht in Scaramea, waar Kok eveneens directeur was. Marinus Jacometti wordt daar zijn opvolger. Deze geeft daarvoor zijn functie in de Raad van Bestuur op. Dit betekent dat Achmea een groot belang blijft hechten aan e-commercie.
Koks visie botste met die van de Raad van Bestuur. Hij had duidelijk een beeld van de richting die Scaramea zou moeten inslaan, en wilde dat op zijn eigen wijze doorvoeren. Tot Achmea behoren Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Fbto en Avero.
Voor Kok zijn de druiven bijzonder zuur. Hij had net zijn voorzitterschap van D66 opgegeven om zich volledig aan Scaramea te kunnen wijden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/240941). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.