Managed hosting door True

Opta dreigt KPN met dwangmaatregelen

 

Telecomtoezichthouder Opta (Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit) dreigt KPN met sancties als dat concern zich blijft misdragen. Dit conflict komt voort uit de voortdurende problemen met de verbindingen tussen het KPN-netwerk en de infrastructuren van concurrerende telecomaanbieders.

De voormalige monopolist had toegezegd de aansluitproblemen per 1 juli te hebben opgelost. De andere aanbieders van mobiele telefonie melden echter dat ze nog steeds kampen met slechte netwerkverbindingen. Daardoor krijgen hun klanten vaak de bezettoon te horen.
Dit probleem bestaat zeker al sinds begin dit jaar. Toen trokken Versatel en Telfort aan de bel omdat zij geen goede verbinding konden maken met het KPN-netwerk. Opta maande KPN toen al zich te schikken naar de nieuwe marktsituatie van vrije concurrentie. De slechte situatie zou inmiddels namelijk nauwelijks verbeterd zijn. KPN ontkent dit.
Een woordvoerder van Opta verklaart nu dat de organisatie KPN dreigt met sancties, zoals een boete of dwangsom, die ze vanaf volgende maand zal opleggen. In het ergste geval wil Opta KPN dwingen minder gebruik te maken van zijn eigen netwerk. Daardoor krijgen concurrenten meer bandbreedte.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/240833). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×