Managed hosting door True

CHS Electronics naarstig op zoek naar hulp

 

CHS Electronics zal zich terugtrekken van de Amerikaanse beurs, op zoek gaan naar een fusiepartner of onderdelen verkopen. Het heeft voor advies een zakenbank ingeschakeld.

Dat laat de Venezolaanse topman Claudio Osorio weten na het grote verlies van 89 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 1999. In dezelfde periode vorig jaar boekte de Amerikaanse distributeur van computers en computeronderdelen nog een winst van 5,5 miljoen dollar. CHS zag wel zijn omzet stijgen: van 1,77 miljard tot 2,34 miljard dollar.
Het verlies is inclusief een reorganisatiepost van 14 miljoen, een reserve van 24 miljoen voor dubieuze vorderingen en een reserve van 20,7 miljoen dollar voor een slecht presterende, niet bij naam genoemd onderdeel. CHS heeft een moeilijke tijd achter de rug door de zware concurrentie in Europa, met name Duitsland en Groot-Brittannië, en dalende marges op het distrueren van opslagproducten. Vorig jaar zou de computerdistributeur de Vobis-groep van het Duitse moederbedrijf Metro AG overnemen. CHS trok zich op het laatste moment terug, omdat het de 335 miljoen dollar niet op tafel kon leggen. Nu deze overeenkomst is afgeketst, komen twee andere fusiekandidaten in zicht: de twee grotere distributeurs Ingram Micro en Tech Data.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/240381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×