Managed hosting door True

E-handel gaat snel groeien na 1 januari

 

Elektronische handel zal na de jaarwisseling met bijna eenderde groeien. Dit voorspelt Arie van Bellen, directeur van het Electronic Commerce Platform (ECP.NL). Hij verwacht dat vooral de financiële sector zeer actief zal worden.

Van Bellen zei dit op de eerste dag van het jaarlijkse ECP-congres in Den Haag, dat nu voor de tweede maal plaatsvindt. Ook bij de overheid verwacht hij een versnelling van de ontwikelingen. Die groei zal met name te danken zijn aan het project Elektronische Heerendiensten (sociale zekerheid, CBS, belastingen) en 'public procurement', het inkopen via het web met behulp van tenders. Hier gaat het ministerie van Economische Zaken zich over ontfermen.
Voor het mkb ziet Van Bellen niet per se grote ontwikkelingen. De huidige terughoudendheid zal nog wel even aanhouden, zo meent de ECP.NL-directeur. Hij voorziet dat juist de grote concerns, die de logistiek van het bezorgen onder de knie hebben, een voorsprong op pure webwinkels zullen krijgen.
Verder verwacht Van Bellen ook dat het begrip Internet of web op de achtergrond raakt, doordat die platformen steeds meer geïntegreerd worden. Daarbij zal de toenadering tussen EDI en het web steeds nader worden, zoals bij web-based EDI voor kleine leveranciers. Onder meer het Ahold-concern gebruikt die technologie al.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/240349). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×