Managed hosting door True

Amsterdam krijgt Internet-bedrijfsterrein

 

De Amsterdamse Bijlmer krijgt naast voetbalstadion Arena een industrieterrein voor Internet-bedrijven. Het gebied wordt veertigduizend vierkante meter groot en moet begin 2001 gereed zijn.

Het terrein krijgt de naam 'Icity' en zal ongeveer 35 duizend vierkante meter aan kantoorruimte bieden. De overige ruimte wordt vrijgehouden voor vergaderruimtes, zalen (auditoria), terrassen, restaurants en enkele hotelkamers. Begin volgend jaar gaat de eerste paal in de grond.
De opdracht voor de bouw van dit Internet-dorp is afkomstig van Internet City BV. De ontwikkeling is in handen van IBB Kondor BV uit Sassenheim en Mainland BV uit Heemstede. De totale kosten voor de aanleg van Icity liggen op 170 miljoen gulden.
Onder het terrein komt een breedbandig glasvezelnetwerk te liggen dat een directe verbinding moet krijgen naar de Internet-backbone. Ook faciliteiten voor draadloze Internet-communicatie worden verwerkt in de bouw.
De gemeente Amsterdam is enthousiast en diverse IT-bedrijven zouden al in de rij staan voor een eigen locatie in Icity. Ondertussen heeft de gemeente Eindhoven al contact opgenomen met Amsterdam om dit idee ook in de Brabantse stad uit te voeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/240345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×