Managed hosting door True

Comparex koopt en verkoopt Mansys Networks

Comparex Nederland neemt per 1 februari 2000 Mansys Networks over, maar sluist deze overname op dezelfde dag direct door naar Dimension Data. Deze Zuid-Afrikaanse IT-groep neemt op die datum voor 1,32 miljard dollar alle Europese netwerkactiviteiten van Comparex Holdings over.

In ruil daarvoor krijgt de mainframedienstverlener een belang van 29 procent in het snelgroeiende Didata. De Nederlandse vestiging van Comparex heeft de overname van Mansys toch doorgezet, omdat de activiteiten van deze Barneveldse netwerkdienstverlener zo goed aansluiten bij die van de eigen netwerkgroep. Afblazen van de aankoop vanwege de overeenkomst met Didata zou als een gemiste kans zijn beschouwd. Aangezien Comparex nauw gaat samenwerken met Didata heeft het belang bij een perspectiefvolle netwerkafdeling in Nederland.
Bij Mansys Networks werken 26 mensen, evenveel als de netwerkgroep van de Nederlandse vestiging van Comparex. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer vijfentwintig miljoen gulden. Mansys is een werkmaatschappij van de holding Irex BV, waarvan meer kleinere netwerk- en kabelbedrijven deel uitmaken.
Comparex Holdings, voorheen PQ Holdings, maakte begin december bekend dat het alle aandelen in Comparex Informationssysteme Gmbh heeft verworven. De Zuid-Afrikaanse holding bezat al 75 procent van de aandelen in deze mainframe-systeemintegrator en heeft het restant van Basf overgenomen. Compaerx Informationssysteme werd in 1987 als joint venture van Siemens en Basf opgericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.